<![CDATA[Hair and Makeup by Kutri - Blog]]>Sat, 03 Feb 2018 20:25:00 +0200Weebly<![CDATA[February 02nd, 2018]]>Fri, 02 Feb 2018 09:36:58 GMThttp://kutritamminen.fi/blog/february-02nd-2018

Onko hiuspohjasi kutiava?
Vaihtuvat sääolosuhteet tekevät hiusten laitosta toisinaan hankalaa. Välillä pakkasta
-15 astetta ja seuraavalla hetkellä jo ollaankin plussan puolella. Talvi tuo tulleessaan monelle hilseilevän ja kutiavan päänahan. Sormia on lähes mahdoton pitää erossa kutiavasta hiuspohjasta. Pakkasten aikoihin hiukset myös sähköistyvät helposti. Kuinka ärsyttävää onkaan aamuisin yrittää muotoilla hiuksia haluttuun muotoon, kun jokaisella kamman vedolla hiukset sojottavat kohti kattoa.Miksi hiukset sähköistyvät?
Hiusten sähköistymisessä on kyse siitä, että hiuksen pinnassa on negatiivinen sähkövaraus ja saman merkkiset sähkövaraukset hylkivät toisiaan.  Hoitoaineella pyritään korjaamaan hiusten sähkövarausta tuomalla hiuksiin positiivisia aineosia. Erimerkkiset sähkövaraukset vetävät toisiaan puoleensa, jolloin hiukset asettuvat aloilleen.


Miksi hiuspohja kuivuu?
Hiuspohjan kuivumiseen vaikuttaa monet asiat kuten sääolojen muuttuminen, voimakkaat kemialliset käsittelyt, sopimattomat tuote valinnat tai ihon herkistyminen tai allergisoituminen, jollekin tuotteelle.
Usein luullaan, että "pölyävä" hiuspohja on merkki hilseilystä. Mutta kutiava ja hilseilevä hiuspohja on vain kuiva ja janoaa kosteutta itseensä. Kuivahilse on pientä hiukkasta, joka muistuttaa valkoista pölyä.  Varsinainen hilseily, johtuu yleisemmin, jostain ihon sairaudesta. Tällainen hiuspohja ja hiukset tuntuvat usein rasvaiselta. Rasvainen hilse on kellertävää ja paksua ja eroaa selkeästi kuivasta hilseestä.


Kuinka hoitaa päänahkaa?
Kuivaa hiuspohjaa tulee hoitaa samalla tavoin kuin muutakin ihoa. Hiusten pesussa tulisi välttää voimakkaasti peseviä shampoita, kuten esimerkiksi syväpuhdistavia shampoita tai hilseshampoita. Kuten muussakin ihon hoidossa, tulee hiuspohjankin ihoa hoitaa hellävaraisesti.


Miten korjaat ongelman?
Tarkista shampoostasi onko tuote kosteuttava, jos ei ole suosittelen semmoisen hankkimaan.
Jos pelkkä shampoon vaihto ei riitä, voit kokeilla myös ekologista hiusten hoitoa.


Mitä on Ekologinen hiustenhoito?
Ekologisessa hiustenhoidossa käytetään savea, turvetta, yrttejä, merilevää sekä eteerisiä öljyjä. Kuivat ja elottomat hiukset kaipaavat kosteutta ja proteiineja, jota saadaan esim. karrageenistä eli merilevästä. Hiusten rakenteelle on hyväksi mineraalit ja hivenaineet, joita saa savesta ja turpeesta.


VINKKI! Jos kosteuttava shampoo ja hoito aine tuntuvat latistavan liikaa hiuksia, voit käyttää kosteuttavan hoitoaineen sijasta tuuheuttavaa- hoitoainetta. Tällöin hiukset tuntuvat ilmavammilta. Tai voit vaihdella eri pesu kerroilla kosteuttavan ja tuuheuttavan shampoon välillä.
 
]]>
<![CDATA[Mitä kasvivärjäys on]]>Wed, 04 Oct 2017 10:03:06 GMThttp://kutritamminen.fi/blog/mita-kasvivarjays-on


Ekokampaajana olen huomannut, että monille kasvivärjäys on melko tuntematon aihe. Kokosin tähän lyhyen yhteenvedon mitä kasvivärjäys on, ja mitä sillä voidaan tehdä.

Kasvivärjäys on luonnollinen hiustenvärjäys menetelmä ja se sopii tavanomaisille hiusväreille allergisoituneelle asiakkaalle. Kasviväreillä saadaan värjättyä kestävä ja luonnollinen sävy hiuksiin. Kasvivärit eivät yleensä pysty peittämään täysin hiusten luonnollista väriä tai tummentamaan hiuksia radikaalisti.

Kasvivärjäys on loistava vaihtoehto asiakkaalle, joka ei vaihtele jatkuvasti hiusväriään. Kasvivärit ovat ns. suoravärejä eli kiinnittyvät hiuksen pintaan, jolloin väriä on vaikea purkaa eli vaalentaa täysin hiuksesta pois.

Mitä kasvivärjäys on?
Kasvivärjäyksissä käytetään kuivattuja ja jauhettuja kasveja. Kasviperäisiä jauheita ovat esim. Henna (Lawsonia inermis), indigo (Indigofera tinctoria) ja cassia (Cassia obovata). Näistä voidaan tehdä erinäköisiä sekoituksia, lisäksi sekoituksissa voidaan käyttää yrttejä ja marjoja.

Kasvivärit ovat suoravärejä, sillä ne kiinnittyvät hiuksen pintaan. Kasvivärit sopivat hyvin niille, jotka eivät vaihtele jatkuvasti hiusväriään.

Olen allerginen synteettisille hiusväreille, voinko käyttää kasvivärejä?
Kasvivärejä voi käyttää, jos on allergisoitunut synteettisissä väreissä käytetylle PPD:lle. Yleisesti kasvivärit ovat hyvin siedettyjä ja allergiatapauksia tunnetaan vielä vähän. Kasviväreille voi kuitenkin olla allerginen. Luultavasti kasviväriallergiat lisääntyvät lähivuosina, sillä niiden suosio on selkeästi lisääntynyt.

Saako kasviväreillä harmaat piiloon?
Kasviväreillä voidaan värjätä myös harmaantunutta hiusta. Kasvivärit eivät peitä 100%: sesti harmaita hiuksia, jolloin lopputuloksesta tulee luonnollisempi. Koska värjäystulos on pehmeämpi, on tyvikasvu myös pehmeämpi eikä niin selvärajainen kuin synteettisillä väreillä värjätessä.

Voiko kasviväreillä vaalentaa hiusta?
Kasviväreillä ei voida vaalentaa. Markkinoille on kuitenkin nyt tullut ekologisempi vaihtoehto vaalentamiseen. Tässä vaalentamistekniikassa käytettään savi-sooda jauhesekoitusta sekä hapetetta.

Tuleeko kasviväreillä vain punaisen sävyjä?
Kasvivärit mielletään yleisesti aina hennan punaisiksi. Kasviväreillä on mahdollista myös värjätä lämpimän kultaisen sävyjä vaaleaan hiukseen, sekä tehdä erilaisia ruskean vivahteisia hiuksia.  Kasviväreillä ei ole mahdollista samalla tavalla tehdä viileitä sävyjä kuten synteettisillä väreillä.
Kasvivärin lopputulokseen vaikuttaa asiakkaan oman hiuksen väri ja kunto sekä kasvijauheen laatu.
Kasvivärjäys vaatii kehittyäkseen päivän- pari, vasta tämän jälkeen on mahdollista nähdä lopullinen värjäystulos. Parhaimmillaan kasviväri ja sen kesto hiuksessa on 2-3 käsittely kerran jälkeen.

Voinko värjätä hiustani kasviväreillä, kun olen aikaisemmin värjännyt hiukseni synteettisillä väreillä?
Useimmiten synteettisten värien päälle värjääminen ei aiheuta ongelmia, varsinkaan jos kasviväri on lähellä aikaisempaa väriä. Jotta hius olisi mahdollisimman vastaanottava kasvivärille, suositellaan sitä ennen tehtävän savi-  merileväpuhdistus.

Millaisilla tuotteilla pitää hoitaa kasvivärjättyä hiusta?
Kasvivärjättyjä hiuksia voi pestä haluamillaan tuotteilla. Suosittelen pesua kuitenkin luonnonkosmetiikka shampoilla ja hoitoaineilla, sillä niissä on vähemmän peseviä aineosa eivätkä siten kuluta väriä hiuksen pinnasta samalla tavalla.

​Haluatko itsellesi kasvivärin, ota yhteyttä.


]]>
<![CDATA[less is more -luonnonkosmetiikka sarja]]>Mon, 10 Jul 2017 09:07:34 GMThttp://kutritamminen.fi/blog/less-is-more-luonnonkosmetiikka-sarja
Olen pidemmän aikaa käyttänyt luonnonkosmetiikkaa ihon puhdistukseen ja hiusten hoitoon. En ole oikeastaan tietoisesti alkanut käyttämään tuotteita, mutta huomaan pikku hiljaa käyttäväni niitä vain enemmän ja enemmän. Olen edelleen hyvinkin sekakäyttäjä eli käytän myös paljon ei luonnonkosmetiikkaa. Olen itsekäs kosmetiikan käyttäjä, sillä valitsen tuotteen sellaisin kriteerein, että se miellyttää minua ja että tuote tuntuu hyvältä.  Tässä yksi meidän perheen suosikki hiustenhoitosarja.


Less is More on  luonnonmukainen ja luomusertifioitu ammattilaiskäyttöön kehitelty hiustenhoito- ja muotoilutuotesarja.  Sarjaan kuuluu 5 shampoota ja hoitoainetta, 6 erilaista hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja 8 muotoilutuotetta. Lisäksi sarjasta löytyy suihkugeeli ja vartalovoide sekä 2 erilaista koirille tarkoitettu shampoota. Raaka-aineet ovat uusiutuvia ja luomuviljeltyjä.


Less in More tuotteiden tuoksuissa käytetään  luonnollisia eteerisiä öljyjä. Tuotteiden tuoksut ovat aivan mielettömiä. Meillä lapset pyysivät, että jos voisin taas ostaa näitä shampoita, kun tuoksuvat niin ihanilta. Koska tuoksut tulevat eteerisitä öljyistä, niin nämä tuote saattavat sopia myös tuoksuyliherkkyydestä kärsivälle. Mutta tuoksuja kannattaa kokeilla varovaisesti.


Luomushampoot ja hoitoaineet saattavat ensimmäiseksi tuoda mieleen huonon vaahtoavuuden ja takkuiset hiukset pesun jäljiltä. Less is More shampoot kuitenkin tuntuvat normaalishampoilta, mikä ainakin minusta on vain positiivinen asia.


Vinkki! Pese hiukset kahteen kertaan. Koska shampoo vaahdottuu normaalia vähemmän kannattaa hiukset pestä ensin yhden kerran pienellä määrällä shampoota ja huuhdella. Tämän jälkeen toista shampoo pesu ja huuhtele kunnolla.


Tuotteita voi ostaa esimerkiksi Greenlips Beautyn verkkokaupasta. 
 
 
]]>